Последње активности:

За Металац руско тржиште златно

Компанија Металац задржала је у у првом кварталу ове године стабилно пословање, уз снажан раст продаје на тржиштима Русије и Украјине.

Како показује неконсолидовани финансијски резултат, Металац је од јануара до марта остварио неконсолидовани пословни приход од 174,2 милиона динара, раст од 5,7 одсто у односу на исти период протекле године, објављено је на сајту брокерске куће „Синтеза инвест гроуп“.

Неконсолидована пословна добит била је незнатно већа него лани и износила је 17,2 милиона динара, док је нето добитак пао на 14,7 милиона динара услед повећаних финансијских расхода.

Акције Металца на Београдској берзи у протеклом периоду бележе приличну тражњу, за разлику од већих других хартија на тржишту. По последњој цени од 1.610 динара, тржишна капитализација компаније износи око 1,7 милијарди динара (15,3 милиона евра).

Највеће предузеће у саставу система, Металац Посуђе, остварило је пословни приход од 606,2 милиона динара, незнатан раст у односу на исти период 2011.

Пословни добитак био је за нијансу слабији и износио је 115,4 милиона динара, док је добит била већа за 18,3 одсто и износила је 102,2 милиона динара.

Руски Метрот експортно предузећа Металца је забележио снажан раст прихода на 2,4 милиона евра (скок од 35,4 одсто), док је добит ове компаније скоро удвостручена на 0,4 милиона евра.

Металац Украјина, који је основан априла 2011, у првом кварталу текуће године остварио је пословни приход од 174.700 евра, док је добит била 20.000 евра.

Извор: русија.рс

Share Button