Последње активности:

Србија у финалу Фед купа

Женска тениска репрезентација Србије пласирала се у финале Фед купа! Предвођене Аном Ивановић и Јеленом Јанковић, Српкиње су до историјског успеха стигле победом над селекцијом Русије од 3:1. После првог дана такмичења резултат је био 1:1, али су другог дана и Ана и Јелена уписале победе! Ивановићева је славила 3:6, 6:0, 6:3 против Анастасије Пављученкове, док је Јанковићева разочарала домаће навијаче у Москви победом над Светланом Кузњецовом – 6:1, 6:4! У финалу изабранице селектора Дејана Вранеша играће против Чешке.

Србија је после Аниног тријумфа наставила да граби ка финалу пошто је Јелена Јанковић одржала лекцију Кузњецовој у првом сету и тако приближила национални тим на сет од финала Фед купа – 6:1.

Рускиња је одлучном игром на старту другог сета стекла брејк предности и повела са 2:0, имала и 3:1, а онда је Јелена убацила у пету брзину и почела да ређа гемове.

Није имала Кузњецова одговоре за ритерне српске тенисерке која је преокренула на 5:3, сачувала снагу за одлучујући гем, и одвела Србију у финале Фед купа – 6:4!

 

Необичан први меч одлучујућег дана у полуфиналу почео је фуриозном серијом Рускиње од 5:0. Ана је почела да даје знаке живота смањивши на 5:3, међутим, није имала снаге за тотални повратак – 6:3.

Наљутила се Ана на себе због слабе игре у првом сету, и то се одразило на терену, пошто је просто „прегазила“ Пављученкову у другом сету и почастила је са „нулом“ – 6:0.

Невероватна серија гемова настављена је у одлучујућем сету јер је српска тенисерка брзо стекла два брејка предности и повела са 4:0. Пављученкова је спасила част освојивши три гема, али није могла да спречи пораз и други бод Србије у полуфиналу – 6:3.

 

Извор: sport.blic.rs

 

Share Button