Последње активности:

Руски Лукоил: Не одлазимо из Србије

Лукоил не помишља на одлазак са српског тржишта већ се спрема да почне изградњу нових бензинских станица, за шта су већ обезбеђена знатна средства.

То кажу из ове нафтне компаније, поводом вести да Лукоил због слабог пословања распродаје бензинске станице.

На званичном сајту ове руске компаније, наиме, недавно је купцима понуђено 30 бензинских пумпи и још седам објеката разне намене у Србији.

Међу пумпама које Лукоил Србија нуди на продају су и пумпе у Београду, на Палићу, Тари, Јагодини, Лучанима, Овчар бањи, Пироту… Од објеката су, бар по локацијама најатрактивније канцеларије у Немањиној и Голсвортијевој у Београду, угоститељски објекат на Копаонику…

„Нема ту никакве мистерије, нити се ради о неком стратешком заокрету. Једноставно се ради о оптимизовању бизниса и малопродајне мреже, продајом конзервираних бензинских станица које не раде већ неколико година, али и оних са малим прометом и слабим профитом“, кажу у Лукоилу.

У овој, другој по величини нафтној компанији на нашем тржишту истичу да су на продају и неискоришћени пословни простор, гараже, куће за одмор на Копаонику, које ионако нису у основној сфери делатности Лукоила. При томе, како истичу у овој кући, исти поступак примењује се широм света, не само у Србији.

Сумње да иза кулиса можда стоји нерешено имовинско питање са хрватском Ином у Лукоилу демантују. Лукоил је 2003. године купио 79,5 одсто предузећа Беопетрол које је настало издвајањем из Ина трговине Загреб 7. децембра 1990.

„Нафтна компанија Лукоил Србија нема нерешених питања са хрватском Ином. Држава Србија се бави сукцесијом у чијем домену је и ово питање. Врло успешно радимо и у Хрватској и развијамо добре односе са компанијом Ина. Чак смо недавно купили и неколико Ининих бензинских станица у Хрватској“, кажу у овој компанији.

Извор: русија.рс

Share Button