Последње активности:

„ ПРИЈАТЕЉУ ОСМЕХ НА ДАР“

Следећи дугогодишњу праксу активног учествовања у хуманитарним активностима и овог пута наше удружење било је организатор хуманитарне акције „ Пријатељу осмех на дар“ при чему су донирана срества у виду конзервираних прехрамбених производа произвођача А.Д. „ АГРОЖИВ“ из Житишта стигла на адресе наших, егзистенцијално најугроженијих, пријатеља.

„ ПРИЈАТЕЉУ ОСМЕХ НА ДАР“

„ ПРИЈАТЕЉУ ОСМЕХ НА ДАР“

„ ПРИЈАТЕЉУ ОСМЕХ НА ДАР“

03.12. 2013. „ Дом за децу и омладину ометену у развоју“, Ветерник

Приликом сусрета са штићеницима Дома имали смо част да се и лично уверимо у безусловну гостољубивост ових дивних људи. Поклонили су нам осмех, искрен, од срца,  једино што је нама било потребно а што нас је охрабрило да и даље наставимо да се бавимо овим, превасходно, племенитим радом.

03.12. 2013. Удружење пензионера града Новог Сада

Да године и старост не иду „ руку под руку“, показали су нам наши најстарији суграђани. Својим позитивним ставом према животу и несаломивим ентузијазмом, упркос незавидној материјалној ситуацији показали су да су воља и жеља за животом трајне вредности од којих никада не треба одустати. Захваљујући нашој донацији, oкo четири стотине пензионера са најнижим месечним примањима, добило је пакет помоћи.

„ ПРИЈАТЕЉУ ОСМЕХ НА ДАР“05.12. 2013. Добротворна организација Епархије рашко-призренске, „Мајка девет Југовића“, Грачаница, Косово

У сарадњи са добротворном организацијом Епархије рашко-призренске „Мајка девет Југовића“, донирали смо око три тоне хране Народној кухињи која је у ингеренцији ове хуманитарне организације. На тај начин непосредно смо упутили помоћ социјално угроженим породицама са децом из косовских енклава.

5.12.2013. Црквена народна кухиња Верског добротворног старатељства Архиепископије београдско-карловачке

У Црквеној народној кухињи сваким радним даном обедује око 400 корисника. Поред тога свакодневно се припрема и 600 оброка за три новооснована пункта Црквене кухиње при храмовима Светог Ђорђа на Бежанији, Сабора српских светитеља на Карабурми и Вазнесења Господњег у Жаркову. У улози добротвора нашли смо се и овог пута, пружајући подршку Српској православној цркви и упутили свој скромни допринос корисницима њених кухиња.

„ ПРИЈАТЕЉУ ОСМЕХ НА ДАР“

„ ПРИЈАТЕЉУ ОСМЕХ НА ДАР“

„ ПРИЈАТЕЉУ ОСМЕХ НА ДАР“

Хуманитарни рад превасходно утиче на лични развој онога ко се њиме бави, а уколико се пружи могућност да се заједничким активностима и средствима помогне онима којима је помоћ потребна, тада се пружа и задовољавање социјалних интереса. Такође, заједничким удруживањем расположивих ресурса утичемо на колективну свест на тај начин што позитивним примером подстичемо на активно учествовање у културном и социјалном животу наше заједнице.

У сваком друштву, некада и сада, постојале су и постоје угрожене категорије становништва. Неупадљиве и ненаметљиве, маргинализоване у сваком смислу те речи, чине се готово невидљивим. То није њихов избор. То је њихова стварност, а они су наша, хтели ми то да признамо или не. Потребно је само мало емпатије и минималног ангажовања и њихов свет ће почети да се мења. Ако ништа друго, знаће да нису сами, да имају некога ко брине о њима. Не морамо се никада видети нити срести, довољно је само сазнање да је негде тамо, неко срећан јер смо му ми поклонили осмех.

Симболични назив ове хуманитарне акције : „ Пријатељу осмех на дар“, посредно  упућује на мотив нашег ангажовања. Имајући у виду материјални статус социјално најугроженијих грађана, на седници Управног одбора, на челу са председницом удружења г-ђом Радојком Ковач, одлучили смо да донирамо средства која ће, надамо се, барем привремено допринети бољитку животног стандарда наших драгих пријатеља.

Share Button