Последње активности:

Пето питање – наградни квиз „Бесплатни часови руског језика“

Правила наградног квиза:

  • Сваки дан од 29. Септембра до 3. Октобра биће постављена по два питања на нашем сајту и на нашој Фејзбук страници.
  • Питања ће се постављати преподне и поподне по једно.
  • Одговори на питања треба да се пошаљу на адресу наше електронске поште: info@resu.rs
  • Први тачан одговор који стигне након објављивања питања осваја награду учења руског језика.
  • На крају недеље биће објављен списак свих који су дали тачне одговоре, као и оних који су добили награду и прилику да уче руски језик у нашем друштву „Ресурс“
  • Сви остали остаће у нашој бази података и биће обавештени, ако будемо у прилици опет да организујемо наградни квиз, или ако будемо у прилици да организујемо бесплатне часове руског језика.

Пето питање – наградни квиз „Бесплатни часови руског језика“:

Рођена је 12. фебруара 1881. године и била је врхунска руска играчица класичног балета. Балет је учила у родном Санк Петербургу. Ова балерина је заувек променила слику идеалне балерине. Током 1890-их, балерине у театру Марински су биле јаки техничари, што је обично захтевало да имају снажна, мишићава тела. Она је била витка, лагана и изгледала је крхко, што је био идеалан изглед за романтичне улоге попут Жизеле. Користила је парче тврде коже у својим балетским патикама да би олакшала плес на врховима прстију, што је касније постала пракса у балету.

Гостовања током 1908. учинила су ову балерину познату широм Европе. Када је Сергеј Дјагиљев 1909. основао „Руски балет“ (Les Ballets Russes) у Паризу, главне улоге у њему су играли Вацлав Фомич Нижински и ова балерина. Ова трупа је била једна од најпознатијих и најуспешнијих балетских трупа свога времена.

Како се зове и презива најпознатија руска балерина?

Share Button