Последње активности:

Одбојкашице изгубиле од Русије

Одбојкашице без ОИ, за сада

Српске одбојкашице доживеле су и други пораз на Интерконтиненталниим квалификацијама за Олимпијске игре и сигурно је да у Анкари неће изборити визу за Лондон.

Изабранице Зорана Терзића су, после пораза од Холандије у првом колу, изгубиле и од Русије са 3:1, по сетовима 29:27, 22:25, 25:16 и 25:19.

Наш тим у последњем колу, у петак, игра против Пољске, која је захваљујући двема победама већ обезбедила место у полуфиналу турнира. За друго место међу четири најбоље екипе бориће се у директном дуелу Русија и Холандија.

Последњу прилику за пласман у Лондон наше одбојкашице имаће од 19. до 27. маја у Токију. Ако не буде изненађења на квалификацијама у Северној и Средњој Америци, Србија ће се за једно место у Лондону борити са другим представником Европе (Русија и Немачка) и Доминиканском републиком или Кубом. Поред свих тих селекција, у Токију ће играти и Јапан, Јужна Кореја, Кинески Тајпех, Тајланд и Кенија.

На почетку меча, Терзић се одлучио за поставу: Бракочевић, Крсмановић, Малешевић, Весовић, Огњеновић и Рашић, док је на позицији либера била Сузана Ћебић. Русија је добила први поен на мечу, а у тим тренуцима наш тим је имао веома лош пријем, што су Рускиње успеле да искористе, па су брзо водиле са 4:1. Одличним нападом преко Огјеновићеве и Рашићеве наш тим је успео да смањи на 4:2, али су Рускиње одмах узвратиле, али су убрзо српске одбојкашице направиле серију за изједначење 6:6. Ипак, уследио је период у којем су њихове ривалке биле боље па су Рускиње на први технички тајм-аут отишле са предношћу од два поена.

У тим тренуцима ни пријем ни напад нашег тима нису функционисали добро, само на тренутке је нека од играчица успела да засија. Ипак, предњачила је Крсмановићева, која је била одлична у блоку, али и на смечу, па је упркос вођству од три поена Русије, Србија успела да се примакне на 11:10. ‘Зборњаја’ је од тада доминирала, али је наш тим борбеном игром успео да изједначи на 15:15, али су Рускиње поново на одмору имале предност.

Од тада ‘зборнаја’ се одвојила на три поена предности, а иако су наше одбојкашице успевале да у неким тренуцима да наговесте повратак у игру, због мало лошијег пријема нису успевале ништа више. После одличног кувања Огњеновићеве и њеног сервиса Србија је смањила на 20:19, потом је захваљујући одличној одбрани, а потом и нападу Малешевићеве наш тим је први пут на мечу повео, за 22:21. Од тада се играло поен за поен, а наш тим је дошао до сет лопте са 24:23, али се лоше одбранио, наредне три су редом избориле Крсмановићева, Огњеновићева и Весовићева, али је био исти случај, да би Рускиње потом повеле са 28:27, а после нове грешке српских одбојкашица освојиле сет.

Наш тим је одлично ушао у други сет и преко Бракочевићеве је водио са 4:2, али су захваљујући грешкама српских одбојкашице Рускиње успеле да се врате врло брзо, а потом се и лако одвојиле. Иако су се од тада мало пробудиле, српске играчице, ипак, нису успевале да парирају ‘зборнаји’ у наредних неколико поена. Ипак, успеле су да изненаде неколико пута Рускиње, па су повеле са 15:14, а потом наставиле у истом ритму и са вођством отишле на други одмор.

Од тада се играло поен за поен, све док ствари у своје руке није узела Огњеновићева и Србију водила до вођства од 20:18. Наш тим је наставио у истом ритму и врло брзо дошао до две сет лопте, од којих је искористио другу преко Бракочевићеве за 1:1 у сетовима.

На самом почетку трећег сета виђена је неизвесна борба, али су захваљујући грешкама наших одбојкашица, Рускиње повеле са 7:5. Играчицама Србије од тада није ништа полазило за руком, па је ‘зборнаја’ само повећавала своју предност до 25:16 и тако дошла до 2:1 у сетовима.У четвртом сету виђена је иста слика као на почетку трећег, пошто се играло поен за поен и то све до другог техничког тајм-аута. Тада су Рускиње преузеле иницијативу па су врло брзо повеле са 19:16, а вођство нису до краја испуштале.

ИЗВОР. Б92

Share Button