Последње активности:

Москва – светски лидер по броју милијардера

news_108796 Изненађујући резултати најновије анализе кинеског истраживачког института, у главном граду Русије сада живи 76 доларских милијардера. САД лидер по укупном броју милијардера.

Москва је постала светски лидер по броју милијардера. У главном граду Русије сада живи 76 доларских милијардера, стоји у анализи коју је направио кинески истраживачки институт. На другом месту градова у којем живи највише милијардера је Њујорк. Тамо сталну адресу има 70 милијардера. Хонгконг је на трећем месту са 54 милијардера, пишу Новости.

За њима следи Пекинг, а Лондон, који је годинама био међу три најпривлачније метрополе, сада је на петом месту.
Белгија одбила да да држављанство француском милијардеру
Насловница француског Либерасиона: „Губи се, богати идиоте!“
Милијардер осумњичен да је убио жену (ФОТО)

САД је и даље лидер по укупном броју милијардера – тамо их живи 409. На другом месту је Кина са 317 милијардера, а Русија је трећа са 88 милијардера. Интересантно је да руски истраживачи тврде да је милијардера код њих много више и да их имају 131.

Најбогатијки човек на свету је и даље 73-годишњи Мексиканац Карлос Слим чији се иметак процењују од 66 до 69 милијарди долара. Американац Ворен Бафет има богатство вредно 58 милијарди, а оснивач “Заре” Шпанац Амансио Ортега је на трећем месту са 55 милијарди долара. Од грађана Русије најбогатији је Алишер Усманов (60) са 19 милијарди долара. У Европи га више знају као сувласника британског фудбалског клуба “Арсенал”.

Извор: Новости

Share Button