Последње активности:

Донација Друштва српско–руског пријатељства и руске дијаспоре ,,Ресурс”

„ ПРИЈАТЕЉУ ОСМЕХ НА ДАР“

„ ПРИЈАТЕЉУ ОСМЕХ НА ДАР“

Друштво српско-руског пријатељства и руске дијаспоре ,,Ресурс” из Новог Сада са директорком гђом Радојком Ковач на челу, испоручило је 5. децембра 2013. године Црквеној народној кухињи Верског добротворног старатељства Архиепископије београдско-карловачке донацију вредну 300.000 динара у храни и производима компаније ,,Аргожив”, која је велики добротвор Црквене народне кухиње.

Ова донација је обезбеђена трудом Производног завода Архиепископије београдско-карловачке и директора г. Дејана Накића, који користи сваку прилику да свом окружењу и својим пословним сарадницима приближи идеју хришћанског милосрђа као јединог пута истинског човекољубља и спасења.

Одазивајући се позиву да помогне Друштво српско-руског пријатељства и руске дијаспоре ,,Ресурс” је показала да је, поред свих својих активности, препознала потребе и практично помогла социјално најугроженији слој становништва.

У Црквеној народној кухињи сваким радним даном обедује око 400 корисника. Поред тога свакодневно се припрема и 600 оброка за три новооснована пункта Црквене кухиње при храмовима Светог Ђорђа на Бежанији, Сабора српских светитеља на Карабурми и Вазнесења Господњег у Жаркову.

Корисници су људи с маргине друштва, људи који се боре с пуким преживљавањем а које ипак, нису сви заборавили. Топли оброк за њих с љубављу припремају волонтери ВДС-а  трудећи се да га што боље припреме и да их братски послуже. Број корисника Црквене народне кухиње од њеног оснивања је у сталном порасту тако да велика донација гђе Ковач и њеног тима представља значајну помоћ у раду кухиње и доприноси квалитету оброка њених корисника.

Извор: ВДС

|

Share Button