Последње активности:

Добротворни турнир „Од добрих најбољима“ додела награда

„На добротворном турниру од “Добрих најбољима” пехар је освојила екипа Лукоила, а победили су сви учесници”

[slideshow id=2]

Након ових речи организатора, уследила је додела пехара, а капитен екипе Лукоила уручио је новчана средстава прикупљена захваљујући компанијама које су учествовале. Друго место освојила је екипа компаније ФКЛ из Темерина, а треће је припало Србијасау из Новог Сада.

Добротворну акцију организовао је РЕСУРС, подмладак друштва српско-руског пријатељства и руске дијаспоре, а новчану награду у износу од 100.000 динара добили су: најбољи студент београдског универзитета Маја Милосављевић, најбољи студент нишког универзитета Марко Ристић и најбољи студент новосадског универзитета Иван Милић.

Биографије студената:

Маја Милосављевић је рођена у Земуну 1986. године. Економски факултет Универзитета у Београду уписала је 2005, а дипломирала је 21. септембра 2009. на смеру Рачуноводство, ревизија и финансијско управљање са просечном оценом 9,80.

Марко Ристић је рођен 1983. у Пироту у ком је завршио и средњу техничку школу. Машински факултет Универзитета у Нишу завршио је 2009. са просеком 9.95 а неколико месеци касније уписао је докторске студије на истом универзитету.

Иван Милић је рођен 1984. у Пећи, на Косову и Метохији где је живео све до 1999. године. Средњу школу је завршио у Новом Саду у ком је 2006. уписао и Правни факултет. Основне студије завршио је у јуну 2010. као први студент у генерацији, у најкраћем року за само 3 године и 8 месеци и то са просечном оценом 9.94.

Чланови РЕСУРС-а (подмладак Друштва српско-руског пријатељства и руске дијаспоре) који су организовали турнир “Од добрих најбољима” истакли су да је ово само први корак у намери да покрену српско друштво које мора да препознаје одговорне младе људе и тиме себи ствара будућност.

Турнир је протекао у пријатељском надметању а циљ читаве акције била је жеља да се пажња јавности која је већ дуго усмерена на маргиналне теме скрене на позитивне примере у друштву.

Share Button